29 Ocak 2024

Taçspor, EMCA Üyeliğine Kabul Edilen İlk Türk Spor Kulübü Oldu.

European Multisport Club Association - EMCA, Avrupalı 19 ülkeden 42 spor dalında faaliyetine gösteren 27 kulübün kayıtlı olduğu bir dernektir. Üyeleri arasında ise yakından tanıdığımız Lazio, Sporting Lizbon, Dinamo Bükreş, Everton, Feyenord Rotterdam, Bayer Leverkusen ve Olimpiakos gibi takımların bulunduğu EMCA, ana etkinlik alanı olarak, Avrupa’da en az 5 spor dalında faal olan kulüplerin çıkarlarını temsil etmek, psikolojik, fiziksel ve ahlaki bütünlüğün aracı olarak sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak, sporun tanıtılmasına yönelik projeler geliştirmek olarak belirlemiş bir uluslararası platformdur. Temel kuruluş amacı Avrupa’da spor faaliyetlerini iyileştirmek olan EMCA, aynı zamanda ERASMUS projeleriyle eğitim ve öğretime de destek vermektedir. 
2023 Kasım ayında yapmış olduğu başvurunun olumlu değerlendirilmesi sonucunda, bugün Brüksel’de yapılan EMCA Genel Asamblesi’nin oylaması sonucunda, Taçspor bu önemli kuruluşa kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu. 
Taçspor Kulübü adına toplantıya katılan ve üyelik beratını teslim alan Başkan Polat Bengiserp, 2024 yılının ilk EMCA toplantısında yaptığı sunum ve konuşmayla Taçspor Kulübü’nü EMCA üyelerine tanıttı.